Як вибрати домен?

Головна » Статті » Як вибрати домен?
Як вибрати домен

Як уже говорилося раніше, власне доменне ім’я в платній зоні та з наявністю ключових слів – важлива складова успішної розкрутки сайту в пошукових системах.

Але як вибрати найкращий домен? У якій саме зоні? Адже на сьогоднішній день доменних зон в інтернеті розвелося як нотаріальний контор в Україні… що не метр то офіс нотаріуса.))

Не будемо довго говорити тут на тему як придумати доменне ім’я – статей на цю тему в мережі достатньо. Найчастіше рекомендують вигадувати якомога коротше ім’я, і уникати використання дефісів, щоб зробити його легким для запам’ятовування.

Але дотримуватися цього правила не завжди доцільно. З тієї простої причини, що набагато важливішим є залучення нових відвідувачів з пошукових систем, аніж надія на те, що хтось запам’ятовуватиме доменне ім’я вашого сайту.

А пошуковики частіше люблять домени з ключовими словами в них, а не з трьох літер 🙂

Тому, якщо виникає вибір між іменем, що легко запам’ятовується або іменем, яке легше розкрутити, варто вибрати друге.

У яких випадках слід схиляться до вибору імені, що легко запам’ятовується? Якби йшлося про майбутній суперпопулярний проект, наприклад, про нову соціальну мережу, на зразок Вконтакті. Тут точно варто вигадувати бомбове ім’я, бренд. А якщо ви робите сайт про підшипники, подумайте над тим, чи багато кому знадобиться його запам’ятовувати – тим більше, що більшість людей вже освоїли, як користуватися кнопочкою “додати в обране”, або “додати закладку”.

Головне, на чому хотілося б загострити увагу, це вибір доменної зони. Здавалося б, яка різниця, де домен у зоні .com, чи .com.ua, чи .ru? Адже всі однаково добре знайомі користувачам і вже давно успішно використовуються.

Вся справа в тому, що пошукові системи мають свої правила в ранжуванні різних доменів відповідно до регіональної приналежності.

Відповідно, бажано вирішити, на який регіон ваш сайт націлений найбільше.

Якщо це Росія – .ru та регіональні домени, якщо Україна – .ua, .com.ua, net.ua, org.ua та регіональні домени.

Так, у пошуковику googlе.com.ua легше просуватимуться домени з українськими розширеннями, а в googlе.ru та Яндексі – з російськими.

Ми не рекомендуємо брати псевдодомени, такі як co.ua, biz.ua, tm.ua, pp.ua, ot.ua, of.ua, at.ua та інші. Взагалі для серйозних проектів слід брати лише перевірені часом доменні зони.

Якщо ж ваш сайт не має яскраво вираженої регіональної спрямованості, або охоплює мультинаціональну аудиторію, то найкращим вибором буде один з нейтральних доменів: com, net, org, info або навіть cc. Хоча .cc і є перш за все регіональним доменом (Cocos Islands), він також довгий час просувався як “наступний com”, тобто доменна зона загального призначення, яка б замінила найпопулярнішу зону com, в якій вже катастрофічно не вистачає місця для всіх бажаючих .

Як би там не було, якщо додати домен у зоні .cc в панель інструментів для вебмайстрів від Google, то він за замовчуванням визначає регіональну приналежність для цієї доменної зони як “світ”, тоді як, наприклад, для .com.ua тут же з’явитися Україна, і ви не зможете змінити цю приналежність.

А ось домени com, net, org, info, cc цілком піддаються регіональному націлюванню в панелі інструментів Google, і ви зможете змінити “світ” на США, Росію, Індію… Щоправда, наскільки це націлювання дієве важко сказати. Але цілком може зіграти якусь роль.

Підписатися
Сповістити про
0 коментарів
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі